lördag 13 februari 2010

Stickmaskinen Regina

Har nu stickat ett tag och lärt mig massor!!! Bland annat att det gäller att hålla noga reda på i vilket av de fyra nållägena som man skall vara i när man korrigerar maskfel. Ja, jag erkänner att det är jag som brister i kunskap och att maskinen gör rätt. Men inte alltid!!!

Har upptäckt att en del av de små hopp och maskmissarna beror på att en platin (den fjädrande metallbiten mellan nålarna) är lite skadad, och kärvar lite trots smorning, och måste flyttas bort då den befinner sig mitt i nålbädden just nu. Har alltså vänt upp och ned på maskinen och sett hur dom är monterade. Skall bara repa lite mod och ork för det verkar bli en lite pillig erfarenhet.

Under tiden har jag flyttat stickområdet till vänster på bädden (använder ju bara 40 nålar av 181) och fortsätter sticka. Har hunnit till 3 rutan av längd nr 3 av 7. Här hände spännande saker! Plötsligt började maskinen sticka dubbelt så många maskor på 40 nålar och hälften av maskorna blev öglor på ovansidan!!! Gissa om jag blev konfunderad. Sedan började jag förstå vad som hade hänt.

Jag hade fått fel inställning på stickreglaget i högra sidan!!! Hamnat i läge för stickning med två bäddar!!! Vilket jag inte har. Men gärna skulle vilja ha!!! Jag började fundera lite, kanske man kan utnyttja detta felstickande till någon sorts mönsterstickning. Får nog kolla längre fram.

Har liksom inte tillräckligt med ork så jag får prioritera hårt bland alla spännande saker jag vill göra, men som min kropp inte orkar hänga med på, och just nu har jag fått hem mina två strumpsticknings maskiner - de som var den utlösande faktorn till att börja maskinstickandet.

Yepp, jag har också flyttat undan lite spinnrockar och annat smått och gott i stökiga rummen. Målet är att göra om rummet till kombinerat gäst- och hantverksrum. Husse skall få hjälpa till att flytta runt lite möbler. Det står en liten bäddsoffa framför dörren till skåpet där den lilla flatbädds stickmaskinen befinner sig. Jag vet i alla fall var den befinner sig!!! Förhoppningsvis befinner sig instruktionsboken på samma ställe! Kommer nog fram om ca 1 - 2 veckor om orken inte tryter helt.
Kram Ann

2 kommentarer:

Sussie sa...

Hej. Hittade din blogg hos April.
Alltid kul med nya (för mig) bloggare. På återseende
Sussie

Linda sa...

Nu skriver jag också på din blogg eftersom du hittade min ;-)