lördag 6 februari 2010

Fåren i snön och förväntningarna på årets lamm

I år har vi delat upp fåren i tre flockar. Detta för att vi ville prova vår lille Frank i aveln. Och för att vi inte ville ha mer än ett fåtal lamm i år.

Beppe och Lasse Liten går nere vid vägen och leker husdjur. D vs dom är inte ute mer än om det vankas godis!!! Grannarnas barn och barnbarn matar dom med äpplen och torkat bröd, även knäckebröd.

Dom trivs jättebra i sitt nya fina skjul som vi byggde i somras och fick alldeles ny fin inredning i i höstas. Var sin matkrubba, saltstenshållare, vitamin/mineral låda och en stor höhäck av smide. "Lyxhotell" mumlade grannen och log.

De fyra gammeltackorna och de fyra tacklammen från förra året har också fått ett likadant skjul i somras i hagen mellan vägen och huset. Dom har sin hösilagehäck utanför så dom ser man lite oftare. Men man ligger inomhus lika ofta som utomhus och idisslar.

Vår lille Frank och hans tre ungtackor (Paula, Berta och Alva) dom bor i lagården och är också mestadels "husdjur". Ligger ofta i dörröppningen och idisslar.

Förhoppningsvis är dom alla tre dräktiga så vi förväntar oss mellan 3 och 6 lamm i år. Fast vi kommer att få sen lammning i år då Frank inte blev släppt till tackorna förrän till Lucia.

Kram
Ann o Beppe

Inga kommentarer: