söndag 24 juni 2012

Jaha, då vart det dags för att ta tag i den här bloggen igen!!!

Jaha, med över ett år sedan sista inlägget så vart det dags att ta beslutet blog eller inte(?) Trots allt så är det ju en hel del som inte har Facebook (där vi har huserat under sista året!). Så här kommer inom kort en resumé vad som hänt sedan sist!  Upptäcker till min stora glädje att själva editorn verkar ha uppdaterats till en modernare variant!!! Kanske inte så frustrerande som dem gamla(?) Så låt oss hårdtesta editor ett tag framåt

Yepp, alla lamorna är kvar och har vuxit till sig, fåren också fast ett par har försvunnit och en del nya har tillkommit. Husse, Emma och Hobbe är kvar och vi har fått ett betydligt större betesområde sedan sist.

Matte har börjat städa ut en del gamla vävstolar och annat "inte bra att ha" (enligt husse!). Det gäller att koncentrera sig på det man verkligen vill syssla med!!!  = Inga mer spinnrockar enligt husse. Fick i alla fall köpa en liten smidig kassettvävstol i höstas och "slaktade" i gengäld en 4-5 st gamla!!! MEN  sparade en hel del finfint material till min svarv!!!

Har även köpt ett par "stickmaskiner" - med tillstånd av husse!!! Sitter just nu och testkör en "ny" gammal Knittax med resårtillbehör.  Slutbedömning: stickar bra MEN  behöver en grundlig rengöring!!!

Har också fått en ny "Regina"-kompis som också har Knittax!!! Massor av möjligheter öppnar sig alltså!!!

Skall även delta på Facebook i ett  s k  spinnevent  "Tour De Fleece" där man sätter ett eget mål och sedan försöker tävla med sig själv att uppnå målet under tiden doma häringa cyklisterna kör sina etapper i Tour de France! Till detta evenamang har vi hittills sköljt upp och tesat ca 15 kg ull. Finns också en hel inköpta topsband och hund ull att tillgå!!! Får se vad som blir färdigt i varje etapp!

Tja, återkommer inom kort med utlovade Resumé!!!  Kram Ann

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja, så roligt att se dig här igen!
Länkade alldeles precis nyss till din blogg, dessutom!

lilian sa...

Kul, att se dig här igen!
Jag smygspinner redan till MIA:s honeysuckelsjal i angora, kid mohair, silke, bfl och merino.
kram

Hultaflickorna sa...

Tack för de vänliga orden!

Linda S sa...

GILLAR!