fredag 13 mars 2009

Spinnrocken Majs spole Biggen

Nu är den klar = full!!! Äntligen så är Biggen fylld och jag har precis härvlat av den.

Det bidde en hel hög halvgrovt en-trådigt garn. Så nu vet jag hur mycket "1 kg new zealand greasy wool" är - hela 2,074 kg svensk ull!!! (Trodde dom hade samma kilon som vi (;-))) )

Biggens innermått är 23,5 cm lång och skivornas diameter är 19,5 cm. Storleken framgår inte riktigt på bild men det är mycket!!!

Så nu vet jag att jag kan spinna en hel klippfäll på varje spole utan att byta - hihihi.

Har tänkt att sälja lite naturfärgat handspunnet garn framöver och då kan det ju vara bra att kunna härvla av i 50 g resp. 100 g härvor.

Så ett nytt projekt har just fötts i mina tankar - en Biggenspole till varje färg vore inte så dumt med tanke på att varje spole lagrar lika mycket som en mindre fodersäck!!!

Och jag har kollat - man får ner 8 st Biggar i en 70 l plastback på hjul!!!

Jag har just nu insett att det kommer att bli jättekul att spinna garnet till min planerade röllakan matta och att jag slipper byta spole så ofta som förut. (Till min gamla Traditional har jag en Jumbo vinge med fyra spolar och där går "bara" på 2,5 hg åt gången så där får man byta ganska ofta när man "kör" grov tråd resp 2-trådigt garn.)


Beppes matte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså du är ju helt fantastisk! Hur kommer man på en sån spole eller är det ett hemmabygge? Du vet jag är inte så insatt ännu o blir kanske aldrig. Jag gillade det "oranga" garnet uppe på toppen. Du vet jag är först av allt en stickeska. Ännu.. Kram Carina

Anonym sa...

Skulle ha läst i ordning ser jag. Det förklarar en del