fredag 5 mars 2010

Ny bloggräknare - YESS!!!

Den gamla bloggräknare hade nog dött så matte har fixat en ny från ett annat ställe. Visserligen lite väl liten men hon lovade kolla om det gick att få en större för fårögon.

Det nya stället heter BlogCounter och finns här om nu någon annan behöver fixa till sin blog.

Så nu är jag ett lyckligt får igen!!! Sprudiluttande hoppihejsanna kramar Beppe

Min besöksräknare har lagt av!!!

Någon som kan tipsa mig om hur man "reparerar" sin besöksräknare???

Har hämtat hem en ny från Simplecounter men den fungerar precis lika dåligt så det måste vara något i min blog som blivit fel. Tacksam för tips för jag saknar den där lilla rackaren!

Det är så kul när man kan se att någon varit inne och tittat. Eftersom det bara är undertecknad bland fåren som klarar av Internetet så känns det pressande att inte kunna informera flickorna om hur mycket räknaren står på. Sista gången var det 3331 - kanske den inte kan räkna längre än till 3333???

kramar Beppe

PS Upptäckte att Simplecounter inte fungerar! Man kan inte välja teckenfärg eller bakgrundsfärg. Fler som "tappat" sin räknare??? Det kanske är så att dom upphört??? DS

onsdag 3 mars 2010

Fårfärligt snökaos i våra hagar i slutet av februari












De två sista veckorna i februari ramlade verkligen vintern ner över. Våra tak blev alldeles förskräckligt snöiga och husse fick skotta. Det var spännande ska ni tro. Men han klarade det!

Så blev det dagen efter och lika mycket snö ramlade ner igen och husse han skottade igen. Här ovan kan ni se hur tjock snölager det var på vårat skjul.

Jag låg och sov inne i skjulet när han började skotta och så yrvaket rusade jag upp och undrade vad som stod på! Här ser ni mig i dörröppningen något frågande inför allt oljud på taket ovanför.

Och här bredvid ser ni flickornas nyskottade tak. Även höförrådet fick sitt tak skottat innan husse "tog slut".

Nu hade vi jättemycket snö i hagarna och det är tur att vi är "husdjur" med egna hus. Det är mysigt att ligga i dörröppningen och idissla.

Matte vart runt och fotograferade och här kan ni se hur mycket vi hade att plöja oss fram i.

(Nä, vi har skottat själva runt skjulet och DÄR kan vi gå utan problem. Dessa bilder togs när vi följde med matte ut i den DJUPA snön. Dit matte går går vi också!!!)

Roliga snöhättor fick våra hösilage-balar och när vi mätte dom dan efter sista stora snöfallet så var "mössorna" hela 63 cm höga.

Det ni maten såg plötsligt ut
att vara 30 % mer!!!

Tänk mer mat att äta!!! Power for the sheeps!!!
Den enda som inte riktigt tyckte så mycket snö var kul var Emma. Hon hoppade som en känguru i snön men det hjälpte inte mycket - hon försvann ner i ett snöhål varje gång och skällde ynkligt på hjälp!!! På hundspråk sa hon att hon ville gå in i värmen i huset istället.

Fast ganska vackert var det ju också med all snön. Men det är riktigt skönt nu för nu har det börjat töa bort så nu är det bara ca 30 cm hårdpackad snö kvar.

kram Beppe